TELEFONLA RANDEVU

Sağlıklı ve Mutlu Bir Gelecek İçin Yılda 1 Kez Check-Up Yaptırılmalı

İnsan vücudunda yaşanabilecek olası hastalıklarla ilgili, erken tanı ve tedavinin önemine vurgu yapan Özel Esentepe Hastanesi’nden Dr. Mehmet Mutlu Yörüger, başta kanser gibi birçok hastalığın erkenden belirlenip tedavi edilme şansını artıran check-up uygulamasının, yaşam kalitesinin ve süresinin yükseltilmesi noktasında önemli faydalar ortaya çıkardığını kaydetti.

İnsan hayatında sağlıklı bir yaşam sürdürebilme noktasında, şüphesiz ki vücudumuza iyi bakmak ve gerekli kontrolleri düzenli olarak yerine getirmek çok ciddi bir öneme sahiptir.

Herhangi bir sağlık sorununa bağlı olmadan, belirli aralıklarla yapılan check – up kontrollerinin, kişinin ilerleyen dönemlerde karşılaşabileceği olası sağlık sorunlarına önceden tedavi olma imkânı sağlayarak, yaşam kalitesinde yaşanabilecek düşüşlerinin önüne geçmeye yardımcı olduğunu vurgulayan Özel Esentepe Hastanesi’nden Dr. Mehmet Mutlu Yörüger, yılda en az 1 defa yapılacak check-up uygulamasının, sağlıklı bir gelecek için önemli faydalar ortaya çıkardığını söyledi.

Check-up sayesinde, kişilerin hastalanmadan önce kendi vücudunu tanıma şansı yakaladığını belirten Dr. Yörüger, pek çok hastalıkta olduğu gibi erken tanı ve tedavinin, kişinin yaşam kalitesinin devamlılığı açısından önemine vurgu yaparak, chech-up sayesinde olası risklerin en aza indirilebildiğini ifade etti.

“Güvenilir Yerde Yaptırılmalı”

Check-up uygulamasının ciddi bir iş olduğunu belirterek, güvenilir yerde yaptırılması gerektiğine dikkat çeken Dr. Yörüger; “Tetkikler öncesinde ayrıntılı risk değerlendirmesi yapmak üzere, kişiye yönelik tam bir fiziki muayenenin ardından, kan sayımı yapılıyor. Bu kapsamda, kan yağı ve kan şekeri ölçümü, karaciğer ve böbrek fonksiyonları ile ilgili testler, tiroit ve hormon tetkikleri, metabolizma göstergelerinin ölçümü, idrar tahlili, akciğer görüntülemesi, karın içi organların tetkiki, göz ve kulak-burun-boğaz tetkikleri, EKG, Eforlu EKG, Ekokardiyografi gibi kalp tetkikleri ve kardiyoloji muayenesi gibi çeşitli yöntemler gerçekleştiriliyor. Doktor odaklı ve yardımcı tanı yöntemleriyle birlikte, başvuran kişilerin geçmişten kaynaklı oluşabilecek, ailevi veya çevresel risk faktörlerinin ortadan kaldırılması için bir tarama programı uygulanıyor. Çıkacak sonuçlar da mevcut hekim tarafından değerlendiriliyor. Check-up ciddi bir iş olduğu için güvenli olduğuna inanılan yerlerde yaptırılmalıdır” diye konuştu.